دوشنبه, 19 آذر 1403
  • ساعت : ۱۱:۴۳
  • تاريخ :
     ۱۴۰۲/۰۲/۳۱ 
  • تعداد بازدید : 296
مدیر تدوین ضوابط، استانداردها و برنامه‌های کنترل سازمان حفظ نباتات کشور
باغداران مراقب سوسك حنایی خرما و مگس میوه باشند
مدیر تدوین ضوابط، استانداردها و برنامه‌های کنترل معاونت قرنطینه سازمان حفظ نباتات کشور گفت: فائو امسال در خصوص سوسک حنایی خرما هشدار داده و نیاز است باغداران مراقب این آفت و همچنین مگس میوه باشند.


فاطمه موحدخواه در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا بیان کرد: دستورالعمل‌های مبارزه بسته به اینکه چه روش‌ها و سموم جدیدی در کشور ثبت می‌شود، متفاوت است. معمولا زمانی که سموم جدید در حوزه کنترل عوامل خسارت‌زا در هیات نظارت بر سموم کشور ثبت شده باشد در دستورالعمل‌ها نیز وارد می‌شود، در غیراین صورت اگر روش جدیدی باشد و در هیات نظارت ثبت نشده باشد، اجازه استفاده نداریم.

مدیر تدوین ضوابط، استانداردها و برنامه‌های کنترل سازمان حفظ نباتات افزود: جنوب کرمان در خصوص سوسک حنایی خرما پر خطر است، در رتبه بعدی خوزستان مستعد خطر است. مناطق سالم اصفهان نیز مناطق دارای کشت‌های محدود است.

موحد خواه اضافه کرد: در خصوص آلودگی سوسک حنایی خرما رعایت نکردن اصول بهداشت و موازین بسیار تاثیرگذار است. بسیاری از کشاورزان و باغداران این موضوعات را نمی‌دانند و یا رعایت نمی‌کنند، بنابراین همین موضوع باعث جابه‌جایی عوامل خسارت‌زای قرنطینه‌ای می‌شود و زمانی که این جابه‌جایی انجام شود، باعث طغیان آفت می‌شود.

وی با اشاره به تاثیر دما بر طغیان سوسک حنایی خرما گفت: فعالیت این آفت در زمانی که هوا رو به گرمی می‌رود، بیشتر شده و بیشتر خسارت وارد می‌کند و آفت خود را نشان می‌دهد.

مدیر تدوین ضوابط، استانداردها و برنامه‌های کنترل معاونت قرنطینه سازمان حفظ نباتات بیان کرد: امسال بیشترین نظارت ما با توجه به هشدارهای فائو، متمرکز بر سوسک حنایی خرما است که یکی از چهار عامل تهدید کننده امنیت غذایی در کشور است.

موحدخواه افزود: همچنین یکی دیگر از آفت‌های حائز اهمیت که موسسه روی آن متمرکز شده مگس میوه است که در برخی استان‌ها به صورت آفت قرنطینه‌ای مطرح شده و نقاط محدودی از آلودگی را دارد. بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده در نقاط مورد نظر این آفت کنترل می‌شود.

مدیر تدوین ضوابط، استانداردها و برنامه‌های کنترل سازمان حفظ نباتات ادامه داد: در خصوص مگس میوه آموزش باغداران با کمک سازمان ترویج انجام می‌شود و همچنین دستورالعمل‌های لازم برای کارشناسان استانی ارسال شده است. برنامه‌ریزی شده تا کارشناسان آمادگی لازم برای مقابله با این آفت را داشته باشند و در طول زمستان اصول به‌باغی را رعایت کنند. همچنین زمانی که آلودگی‌ مشاهده می‌شود از روش‌های مختلف کنترلی استفاده کنند. در این خصوص همراهی باغداران با سازمان الزامی است.

موحدخواه تاکید کرد: نیاز است باغداران دستورالعمل‌ها و اصول و موازین بهداشتی به ‌خصوص جابه‌جایی پاجوش را درباره سوسک حنایی رعایت کنند.

وی با اشاره به اهمیت جابه‌جایی پاجوش افزود: یکی از دلایلی که کشور ما به این عامل مبتلا شد جابه‌جایی پا جوش آلوده بود زیرا پاجوش آلوده از کشورهای حاشیه خلیج فارس از کانال‌های غیر رسمی به‌صورت قاچاق وارد کشور شد و از استان‌های آلوده به استان‌های سالم منتقل شد. با وجود اینکه اقدامات لازم انجام شده اما آفت در حال پخش شدن است.

این مقام مسئول در سازمان حفظ نباتات مطرح کرد: مطلوب است  باغدار و یا کسی که در آستانه تاسیس باغ است، بداند که یک نهال سالم و یا اندام تکثیری سالم کمک می‌کند تا باغ و محصول سالم باشد در این صورت هیچ‌وقت به سراغ پاجوش و یا نهالی که از نظر وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حفظ نباتات مورد تایید نیست، نمی‌رود.

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.7.0
    V6.1.7.0