علفهای هرز این مهمانان ناخوانده مزارع پنبه یکی از عوامل محدود کننده کاشت، داشت و برداشت این محصول استراتژیک در اغلب مناطق پنبه کاری کشورمان می باشند. این گیاهان به طرق مختلف و بیشتر در رقابت برای دریافت آب، مواد غذایی، نور، مکان و سایر عوامل موثر در رشد و مزاحمت در عملیات برداشت باعث خسارت در مزارع پنبه می شوند. از نظر کمی، علفهای هرز در جذب مواد غذایی و آب از قدرت بیشتری نسبت به محصولات کشاورزی برخوردار بوده و موجب کاهش و توقف رشد در محصول پنبه می شوند. از نظر کیفی نیز اختلاط علفهای هرز با وش تولیدی باعث نامرغوب شدن وش می شود. از دیگر اثرات منفی علفهای هرز میتوان به گسترش آفات و بیماریها و افزایش ترشح مواد ضد رشد از ریشه علفهای هرز یا آللوپاتیک در خاک اشاره نمود. با توجه به مطالب فوق، اهمیت و لزوم مبارزه با علفهای هرز در مزارع پنبه روشن می شود.
با توجه به اهمیت موضوع دستورالعمل اجرایی مدیریت تلفیقی علف هاي هرز و مصرف علفكشها در زراعت پنبه، توسط همکاران دفتر پیش آگاهی و کنترل عوامل خسارتزای سازمان حفظ نباتات کشور تهیه و تدوین شد.
نشــریه فوق در ســایت سازمـان حفـظ نباتـات در قســمت معـاونت کنترل آفات، بخش دفتر پیش آگاهی و باکس دستورالعمل هاي زراعی قابل دسترسی است.