Friday, April 19, 2024
  • time : 00:00
  • Date : Sat Aug 01, 2020
  • item visited : 393
مدیر کل دفتر پیش آگاهی سازمان حفظ نباتات خبر داد: افزایش 2 برابری مبارزه با بیماری‌های گندم و جو در مزارع کشور
درسال زراعی جاری در سطح یك میلیون و 464 هزار هكتار از مزارع آبی و دیم كشور با بیماری های گندم مبارزه شیمیایی شد كه نسبت به سال قبل دو برابر افزایش نشان می دهد.
به گزارش خبرگزاری کشاورزی ایران(ایانا)، مدیر کل دفتر پیش آگاهی سازمان حفظ نباتات کشور با بیان این خبر افزود: امسال به دلیل مساعد بودن شرایط آب و هوایی، بارندگی‌های زیاد، دمای مناسب برای رشد بیماری‌ها و حساسیت و شکسته شدن مقاومت رقم چمران 2 نسبت به زنگ گندم، سطح مبارزه با بیماری‌های این محصول افزایش یافته است.

اکبر آهنگران سطح مبارزه با کل بیماری‌های گندم در سال زراعی 97-98 را 717 هزار هکتار عنوان کرد و گفت: در سال زراعی جاری در 529 هزار هکتار از مزارع کشور علیه بیماری زنگ گندم مبارزه شد، در حالی که این سطح از مبارزه در سال زراعی گذشته بالغ بر 168 هزار هکتار بود.
وی در مورد حساسیت رقم چمران 2 نسبت به زرد گندم اظهارکرد: در سال زراعی گذشته مشکلی در مورد این رقم نداشتیم،اما امسال به دلیل ظهور بیماری زنگ زرد در سطوحی از مزارع گندم که رقم چمران 2 کشت شده بود، مجبور به سمپاشی شدیم.

آهنگران اضافه کرد: در سال زراعی جاری بیش از 70 درصد ارقام کشت شده در استان‌های ایلام و خوزستان، رقم چمران 2 بود.

وی با اشاره به این که بیش از 50 نوع بیماری در حوزه گندم وجود دارد، تصریح کرد: از میان 50 نوع بیماری در حوزه گندم، 20 نوع آن مانند زنگ زرد، سیاهک ها،سفیدک پودری، فوزاریوم خوشه و سپتریوز از اهمیت بیشتری برخوردارند.

مدیر کل دفتر پیش آگاهی سازمان حفظ نباتات کشور همچنین سطح مبارزه با بیماری‌های جو در سال زراعی جاری را نزدیک به 80 هزار هکتار بیان کرد و افزود: این سطح مبارزه نسبت به سال زراعی قبل 2 برابر افزایش داشته است.

وی درباره مبارزه شیمیایی با آفات گندم نیز اظهار داشت: سطح مبارزه با آفات گندم به غیر از سن و ملخ در سال جاری بیش از 240 هزار هکتار بوده که نسبت به مبارزه 300 هزار هکتاری سال زراعی پیش کاهش نشان می دهد.

آهنگران سطح مبارزه با علف‌های هرز مزارع گندم در سال زراعی جاری را 4.4 میلیون هکتار و در مزارع جو حدود 380 هزار هکتار عنوان کرد.

Average :  0 |  Submitted :  0

Tags

    6.1.7.0
    V6.1.7.0